Het boek

Publiek besloten. Provinciehuizen in beeld brengt voor het eerst de interieurs van twaalf Nederlandse provinciehuizen in beeld. De Nederlandse provincies worden bestuurd vanuit twaalf bijzondere gebouwen met ieder een unieke statenzaal. Deze provinciehuizen zijn het hart van de provinciale democratie, maar weinig mensen weten hoe ze er van binnen uitzien. Architectuur-fotograaf Roos Aldershoff neemt u mee achter de imposante deuren van deze overheidsgebouwen.

De foto’s tonen de diversiteit van de monumentale architectuur, interieurs, de kunst én de mensen in de provinciehuizen. Roos Aldershoff vangt in haar fotografie de verschillende sferen van de gebouwen en van de mensen die er werken. Architectuurhistoricus Laura Lubbers gaat in op de geschiedenis en stijlkenmerken van de gebouwen, maar ook op de verhalen van de plekken en de mensen.

Laura Lubbers is historicus. Ze specialiseerde zich in architectuurgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze publiceerde eerder artikelen in tijdschriften en museumcatalogi over cultuurgeschiedenis en architectuur.

Roos Aldershoff is fotograaf. Na haar opleiding aan de Rietveld Academie verstigde ze zich als zelfstandig architectuurfotograaf. Ze werkte voor veel verschillende opdrachtgevers uit de architectuurwereld. Na meer dan dertig jaar werken in opdracht werd het tijd voor een eigen project: ‘Publiek Besloten’.

Aantal pagina's:   224
Formaat:              21 x 28 cm
Illustraties:           205
Uitvoering:           Paperback met flappen
ISBN:                   9789462585515
Jaar:                    2023
Auteurs:              Laura Lubbers, Roos Aldershoff
Vormgeving:       Typography & Other Serieus Matters

 

 

Logo Stichting Architectuurfotografie
Search powered by Algolia
afbeelding vCard
LinkedIn logo
facebook logo
Twitter logo
Instagram logo
Logo YouTube